4-Wervendag 2017


4-Wervensymposium “Een toekomst voor het varend erfgoed”

Op 12 mei organiseert het 4-Wervenoverleg een symposium in Zierikzee “Een toekomst voor het varend erfgoed”. Overheden en bedrijven worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze discussiedag over de noodzakelijkheid, de mogelijkheden en moeilijkheden voor een toekomstbestendige inrichting van het behoud van het varend erfgoed. Er is beperkt aantal plaatsen voorzien voor eigen leden van de deelnemende verenigingen.

Het programma omvat een drietal inleidingen, over de huidige staat van de wet- en regelgeving in Nederland en Vlaanderen en over de keuzes voor het behoud van het varend erfgoed, gevolgd door een drietal voorbeelden van hoe dat in de praktijk kan worden vormgegeven. De dag wordt afgesloten met een paneldiscussie.

De doelstelling”, zegt Leo Maes, voorzitter van het 4-Wervenoverleg, “is te komen tot een blauwdruk voor het behoud en de promotie van het varend erfgoed van de Scheldedelta, door samenvoeging met het overig watergebonden erfgoed, en in samenwerking met overheden, ondernemers en overige stakeholders in Zeeland en Vlaanderen.

4-Werven is een samenwerkingsverband van vier historische scheepswerven in het stroomgebied van de Schelde: de Museumhaven Zeeland te Zierikzee (Ned), de Historische Scheepswerf C.A. Meerman te Arnemuiden (Ned), het Centrum Nautisch Rupelmonde te Kruibeke (B) en de Provinciale Scheepswerven Baasrode te Dendermonde (B).

Meer info: Peter Hamer: phamer461@zeelandnet.nl

De 4-WERVENDAGEN is een organisatie van de historische scheepswerven
•    Centrum Nautisch Rupelmonde
•    Historische Scheepswerf C.A. Meerman, Arnemuiden
•    Stads- en Commerciewerf, Zierikzee
•    Provinciale Scheepswerven Baasrode
die zich tot doel gesteld hebben het maritiem erfgoed van de Scheldedelta te promoten.