Vrijwilligers


Elke vrijwilliger is een multifunctioneel ambassadeur van onze vereniging en zet zich onbezoldigd in.

Naast varen en het onderhouden van de boten, organiseren we evenementen en vaartochten, doen we onderzoek en schrijven we artikelen voor de diverse nautische publicaties, onderhouden we contacten met andere nautische verenigingen, gidsen we op de CNR-werf, enz. En onze nautische bibliotheek bezit ondertussen een mooie collectie boeken en tijdschriften.

We waren betrokken bij het corrigeren en uitgeven van het boek “De Hengst” van Jules Van Beylen, een werk dat postuum werd uitgegeven door de provincie Oost-Vlaanderen.

Schippers en maten

Van mei tot september varen we. Per vaardag, per boot hebben we minstens 1 schipper en 2 vaarmaten. Hoe meer we varen, hoe liever we het hebben maar daarvoor hebben we ook vele helpende handen nodig. Vooral ervaren schippers kunnen we dringend gebruiken.

Ben je geïnteresseerd om mee te varen maar heb je (nog) geen ervaring? Dan is er speciaal voor jou onze tweejaarlijkse cursus “varen met platbodems”. En verder hanteren we de regel: “Al doende leert men.”

Lees meer over onze cursus “Varen met platbodems”.

De ene vaardag is de andere niet. Een dagje zeilen met onervaren passagiers is helemaal anders dan zeilen op de “Van Loon Hardzeildag”. Cruisen langs de afgemeerde Tall Ships aan de kade van Antwerpen is niet te vergelijken met Sinterklaasboot “spelen” in Stavenisse. Voor elk wat wils.

Scheepsbouwers

Meestal wordt er in de week alleen op donderdag gewerkt. Uitzonderlijk ook op andere dagen; afhankelijk van het weer, de waterstand wanneer er een schip op de helling komt, de voorbereiding bij een tewaterlating…

Op zaterdag werkt een tweede ploeg aan andere projecten.

Iedereen samen, bemanning, donderdag- en zaterdagploeg, werkt aan het onderhoud van de varende schepen.

Net voor en net na het vaarseizoen is er altijd wat te klussen aan D’n Bruinen, Pegasus, Jan Korneel en Anne.