Links


Tolerant staat niet alleen. Met de ene werken we samen, door de andere worden we gesteund of we inspireren elkaar. Maar met allen hebben we een opperbest contact.

Herita
Herita is de organisatie in Vlaanderen die iedereen met een hart voor onroerend erfgoed samenbrengt en ondersteunt.

Open Monumenten
Open Monumenten is de ledenbeweging van Herita. Open Monumenten is een nieuwe naam met een vertrouwde klank en een onderdeel van Herita. Word lid en geniet van een monumentaal aanbod van activiteiten, kortingen, … voor jong en oud.
Ook bij Tolerant kunnen Open Monumentenleden van kortingen genieten. Surf hiervoor naar onze pagina op https://www.openmonumenten.be/monumenten/tolerant-vzw

Provincie Oost-Vlaanderen

Gemeente Kruibeke

Erfgoedcel Waasland, voor het rijke erfgoed in het Land van Waas.

Ruimschoots, nautisch tijdschrift, ook voor leden van Tolerant vzw.

Ship to Shore
Alles wat je weten moet over Water-rAnt, het 2-jaarlijkse nautisch feest in het Kattendijkdok van Antwerpen en nog veel meer watergebonden doelgerichte communicatie. Sailing (h)as a message.

Vlaamse Vereniging tot behoud van historische vaartuigen (VVBHV)
…brengt eigenaars van historische vaartuigen samen. Thuishaven in Mechelen.

Op Stoapel
De Erfgoedvereniging Boelwerf Temse focust op de industriële zeescheepsbouw in de Schelderegio.

De School voor Scheepsmodelbouw van Baasrode bezit een schat aan kennis van oude scheepstypes, restauratietechnieken, documentatie enz.

Stichting Behoud Hoogaars
De hoogaars was het vissersschip van de protestanten, katholieken hadden hun hengst. Wat Tolerant doet voor de hengst, doet Behoud Hoogaars voor de hoogaars in Nederland.

Traditional Maritime Skills
Interregproject over de landsgrenzen heen dat traditionele vaardigheden en technieken wil vastleggen voor deze (tot nu toe mondeling overgeleverde) kennis helemaal verdwenen is.

Gaffeltuig
De shantygroep met verschillende leden van Tolerant.

BLOG van “De vorm boot”
… over de kunst van boten en bootjes bouwen.
Peter is vrijwilliger bij Tolerant.

BLOG hout en boten
André is vrijwilliger bij Tolerant en professioneel houtbewerker. Kijk naar de details van zijn werk aan D’n Bruinen, de Anne, de Ivo en tal van andere mooie projecten.