CNR-werf


CNR-loods Scheepsbouwersstraat 16, Rupelmonde

Wandelaars, fietsers en andere bezoekers stappen gewoon de loods binnen als de poort openstaat.

Wil je ons bezoeken? Maak dan vooraf best een afspraak (via info@tolerant-vzw.be) zodat je zeker bent dat de poort voor je open gaat.

Ook de gidsen van de Toeristische Dienst, Nederstraat 2, 9150 Kruibeke (toerisme.kruibeke@skynet.be) komen bij ons langs. Heb je nog tijd over? Bezoek dan ook het Fort van Steendorp, Contact en alle info via Agentschap Natuur en Bos. Het is echt niet ver.

Toen we in 2003 met de restauratie van D’n Bruinen begonnen in de tijdelijke groene boogloods op de oude scheepshelling van de CNR, werd Rupelmonde onze officiële thuishaven. In mei 2004 verhuisde D’n Bruinen heel voorzichtig naar de, toen gloednieuwe, CNR-loods. Deze loods heeft niet alleen alle nodige machines maar er staan ook de containers in die dienst doen als kantoor, keuken, kantine, vergaderruimte, douche en toiletten.

Centrum Nautisch Rupelmonde (CNR)

De oude scheepshelling van de oorspronkelijke Chantiers Naval de Rupelmonde werd in 2003 door de technische dienst van de gemeente gerestaureerd onder de kundige leiding van Flor Buggenhout en tandarts Peter Braem. De oorspronkelijke benaming CNR werd bij de ingebruikname van de loods in 2004 omgetoverd in Centrum Nautisch Rupelmonde.

De infrastructuur omvat een dwarse scheepshelling met een totale ophaallengte van max. 40 meter, bestaande uit vijf karren en lieren en een ruimte achter de helling van 50 x 40 meter waar de schepen op karren of opgeblokt achteruit kunnen worden geplaatst voor langere tijd.