Blue Peter 2019


De seizoensafsluiter voor vele zeilers inclusief Tolerant.

Blue Peter staat voor 3 dagen zeilen op de 140km² water van het Grevelingenmeer.  

We spraken met onze bemanning af op zondagochtend om nog een dagje te oefenen. Zondagavond werd er  verzamelen geblazen op de Mosselbank met een aantal schepen. Of er na 3 jaar van traditie mag worden gesproken weet ik niet maar, het is ondertussen de gewoonte om op zondagavond te verbroederen op de Alcyon met de vrienden van SBH en bij te praten bij een likeurtje of  3, 4, … Gezelligheid troef!

Voor een uitgebreid verslag over hoe de race in elkaar zit, verwijs ik naar de nieuwsbrief van vorig jaar. Maar hier even in ’t kort: maandag, de poorten race;  dinsdag, de Grevelingen 8  en woensdag de klassieke rondjes varen  rond de mosselbank. 

De sfeer was top! Zowel aan boord als tijdens de volledige 3 dagen. Het weer viel mee en de omgeving blijft weergaloos! Mensen die meer willen weten over de Blue Peter editie 2019 kan ik volgende tips mee geven: vraag bij gelegenheid eens langs uw neus weg aan Luc, Jos, Carmen, Pascal, Bart, Gi, Filip of aan ondergetekende hoe dit nu precies zat met die verdwaalde tros aan mosselbank-oost of wie er nu met zijn zitvlak aan de kluiverboom in het Grevelingenmeer hing, tussen wal en schip, of hoeveel kg we zijn bijgekomen na de race… Je zal ongetwijfeld smakelijk/spannende verhalen te horen krijgen.

O ja! Op het eindklassement waren we 14de van de 17 schepen.  Andermaal besloten we dat we moeten oefenen – oefenen – oefenen en niet in het minst met tros-werpen ook van héééél  ver … 

Om jullie lezers een beetje warm te maken voor de wedstrijd krijg je hier een aantal sfeerbeelden, speciaal voor jou geselecteerd uit de ruim 1200 foto’s en filmpjes genomen door de organisatie van de Blue Peter Hardzeildagen.

Jan C

Bron: Blue Peter Hardzeildagen & Luc Kerremans