Erfgoededucatie


[one_third padding=”0px 10px 10px 10px”]

Erfgoededucatie

Erfgoededucatie

Erfgoededucatie
[/one_third]

[two_third_last]

Leerlingen van de derde graad LO maken kennis met het watergebonden erfgoed op en langs de Schelde.

Met het project “Matroos voor één dag” maken we erfgoed levend en dragen we de kennis ervan over door beleving. We streven ernaar om ons aanbod te laten aansluiten bij het leerplan (wereldoriëntatie).

Via een doorschuifsysteem doorlopen de leerlingen 4 activiteiten op de historische scheepswerf CNR en op de Schelde ter hoogte van Rupelmonde. Op de boot werken de kinderen mee, leren ze scheepstermen, voelen ze de kracht van de stroom en de wind. In de loods krijgen ze historische verhalen over schepen en schippers in de Scheldedelta, bouwen ze hun eigen bootje, vergelijken ze oude en hedendaagse kaarten, leren ze hoe de schippers leefden op het ritme van het tij en de wind tot midden 20ste eeuw.

Wil je meer weten over dit project, neem dan contact op met Tolerant via info@tolerant-vzw.be.

Krijg geld voor je schoolproject.
Dit educatief aanbod van Tolerant vzw is opgenomen op de website van het projectloket onder de naam “educatief aanbod Kruibeke-Tolerant vzw”.
Het Projectloket is een digitaal platform waar een zo ruim mogelijk subsidie-aanbod wordt ontsloten ter ondersteuning van schoolprojecten. De ondersteuningsvormen kunnen zowel logistiek als financieel zijn.

[/two_third_last]